Annons

Nya höghus byggs i Växjö

Växjö • Publicerad 4 september 2020
Foto: Pressbild

Växjöbostäder har fått klartecken att bygga 116 nya lägenheter. Det är ett projekt som kommer att fördelas på tre huskroppar, där två hus kommer att stå grusplanen bredvid Alabastern och ett hus kommer att byggas bredvid Tallgården vid Hjalmar Petris väg. Totalt rör det sig om 96 hyresrätter och 20 stycken med annan upplåtelseform som kommer att ha mellan ett och fem rum och kök.

– Detta är ett spännande projekt, där vi kommer att pröva olika upplåtelseformer och bostäder för olika målgrupper. Detta, i kombination med andra faciliteter i närheten, tror vi kommer att få många positiva effekter för området. Hyrköpsmodellen ska också prövas, säger Rene Jaramillo, ordförande för Växjöbostäder.

Annons

Den totala produktionskostnaden för hela byggnadsprojektet, som Dynacon Construction kommer att vara totalentreprenör för, är ungefär 220 miljoner.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons