Annons

Nya hyresrätter byggs i Växjö

Växjö • Publicerad 18 januari 2019
Foto: Heimstaden

Heimstaden ska bygga två nya åttavåningshus på Campusområdet i Växjö. Den 28 januari tas det första spadtaget för vad som ska bli 94 hyresrätter med beräknad inflyttning i början av 2021 vid kvarteret Idet.

– Vi kommer att bygga husen enligt certifieringen Miljöbyggnad Silver för att säkerställa att vi bygger hållbart. Vi vill jobba långsiktigt i Växjö och att byggnaderna ska hålla länge, säger projektledaren Mikael Petersson.

Annons

Samtliga lägenheter kommer att ha egen balkong eller uteplats. Det blir lägenheter som är på ett till tre rum och kök, mellan 26 och 73 kvadratmeter stora.

– När vi kollade såg vi att det inte var ett område där man bygger bostadsrätter. Det känns bra att bygga hyresrätter på campusområdet. Men det är ingen studentlägenheter utan det är tillgängligt för alla, säger Mikael Petersson.

Foto: Heimstaden
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons