Annons

Nya jättebygget skapar oro

Växjö/Kalmar • Publicerad 28 september 2018
Foto: Tengbom Arkitekter

Linnéuniversitetet har fått nya lokaler i ett jättebygge i Kalmar. Till år 2021 väntas universitetets lokalkostnader öka med 25 procent, ungefär 50 miljoner kronor extra. Det får facket att reagera och de ser en risk att utbildning och forskning får betala priset.

– Det är en hög kostnad som mycket väl kan bli bekymmersamt och universitetet säger också att man måste ha en kostnadsmedvetenhet. Det kan också få konsekvenser i slutändan för våra studenter och den kvalitet vi har på vår undervisning, säger Jan Andersson, fackordförande i den största fackliga organisationen på Linnéuniversitetet, till SVT Nyheter Småland.

Enligt Dan Brändström, universitetsstyrelsens ordförande, kommer pengar att tas från forskning och utbildning. Men han är övertygad om att Linnéuniversitetet i Växjö och Kalmar kommer att fortsätta vara attraktivt för studenter, forskare och lärare i framtiden.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons