unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya jättebygget strider mot detaljplan

Skiss över Arenastadens nya höghus.
Skiss över Arenastadens nya höghus.
Foto: Enter Arkitektur

Det nya jättebygget vid Arenastaden har beviljats bygglov. Trots att huset är tre våningar högre än vad detaljplanen tillåter. Byggnationen vid Fortnox Arena kommer att ha 19 våningar och blir ett nytt landmärke för Arenastaden.

– Vi tyckte att huset såg helt okej ut och var överens i nämnden om att de kunde få bygga det. Det var samma sak med Iconhuset. Det är också 19 våningar och även där sågs det som en mindre avvikelse, säger byggnadsnämndens ordförande Rickard Karlsson (L) till Smålandsposten.

Det nya jättebygget ska innehålla 157 hyresbostäder, nya innebandyplaner, restaurang, mingelyta, omklädningsrum och rehabfaciliteter.