Annons

Nya klagomål på buller från bussar i Växjö

Växjö • Publicerad 14 mars 2020
Smålandspostens arkivbild.
Smålandspostens arkivbild.Foto: Lena Gunnarsson

En kvinna i 70-årsålderna, som bor längs linje 1 på Hovshaga i Växjö, har skrivit till till miljö- och hälsoskyddskontoret med klagomål på det lågfrekventa bullret från vissa bussar.

”Jag orkar inte, något måste göras”, skriver hon till miljö- och hälsoskyddskontoret enligt Smålandsposten.

Annons

Bullret från bussarna har tidigare varit uppe för diskussion och kvinnan var en av dem som klagade redan 2018. Enligt Smålandsposten har miljö- och hälsokontoret fört det senaste klagomålet från henne vidare till länstrafiken.

– Skälet är att vi anser att ljudnivån från bussarna fortfarande kan vara en olägenhet för människors hälsa. Då ska vi utreda och titta på det här ingen. Det kan vara så att vi kommer fram till att de inte kör så många turer och att det kan anses att störningen kan vara rimlig. Eller att det kan finnas någon annan åtgärd än att byta bussar, som till exempel att åtgärda fönster, säger miljö- och hälsoskyddsinspektören Anna Hjalmarsson till Smålandsposten.

Enligt trafikchefen Patrik Tidåsen kommer de att kolla på klagomålen nästa vecka.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons