GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Nya Klosterbron blir dubbelt så dyr

     Växjö • Publicerad 19 november 2020
     Nya Klosterbron Illustration: Växjö kommun
     Nya Klosterbron Illustration: Växjö kommun

     Den nya gångbron över järnvägen på Klostergatan blir dubbelt så dyr som förväntat.

     Under kommunfullmäktige i veckan klubbades 27 miljoner kronor till bygget av bron, som ska bli ljusare, bredare och mer välkomnande. Det är 14 miljoner kronor mer än det investeringsbeslut som togs för ett år sedan. Anledningen till den höjda kostnaden ska vara att det är komplicerat när det handlar om en bro över ett spårområde.

     Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill fördela kostnaden lika på stationsprojektet och budgeten för stations- och kommunhuset.

     – Vi inser att investeringen behöver göras och har inget eget yrkande. Men vi menar att fördyringen hänger ihop med stations- och kommunhuset och att kostnaden borde läggas där, säger Malin Lauber (S), oppositionsråd, till Smålandsposten.

     Anna Tenje (M) menar att det bara är ett sätt att försöka få det nya kommunhuset att framstå som dyrare än man tänkt sig.

     Efter sommaren 2022 beräknas nya Klosterbron vara klar.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.