Annons

Nya kommunhuset blir grönt

Växjö • Publicerad 21 mars 2021 • Uppdaterad 23 mars 2021
.
.Foto: Lars-Goran Rydqvist

På måndag startar Växjö kommuns hållbarhetsvecka, som i år genomförs helt digitalt. Årets upplaga av Earth Week innehåller bland annat ämnen som Slow fashion, väder, ekosystemtjänster och mindfulness för digital hälsa.

Stadsbiblioteket, nuvarande kommunhuset och det nya kommun- och stationshuset kommer att lysas upp med grön belysning under veckan. Dessutom släcker kommunen gatubelysningen i Växjö tätort under Earth Hour den 27 mars.

Annons

– Jag har sett fram emot den här veckan hela året. Eftersom vi fick ställa in med kort varsel förra året känns det otroligt bra att vi har en lösning för att genomföra Earth Week digitalt det här året, säger Magnus P. Wåhlin (MP), ordförande i Växjö kommuns hållbarhetsutskott.

Under veckan ska Växjö kommun tillsammans med ett antal lokala företag skriver på Växjödeklarationen, ett klimatkontrakt med åtaganden för framtiden. Det blir också en föreläsning om slow fashion med författaren, föreläsaren och influencern Johanna Leymann, digitala guidningar av bland annat Braås Park, Lundens naturreservat och Borgmästarudden samt en föreläsning med Lena Posner- Körösi från kommittén Demokratin 100 år om demokratins roll för ett hållbart samhälle.

– Det är en självklarhet att hållbarhet ska få en egen vecka i vår kommun. Earth Week är ett tillfälle där vi kan lyfta de goda exemplen från vår verksamhet och tillsammans höja blicken mot vad vi mer kan göra för att gemensamt uppnå målet om Hållbara Växjö 2030, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons