Annons

Nya lägenheter byggs – berörda grannar kompenseras

Växjö • Publicerad 11 december 2020
Foto: Olof Elfverson

Victoria Park bygger ett 30-tal nya lägenheter av källarutrymmen på Håkan Sjögrens väg i Växjö.

Hyresgästföreningen har förhandlat med bolaget och nu får hyresgästerna som påverkas av bygget en kompensation för störningarna med en hyressänkning på tio procent per månad för den tid som arbetet tar.

Annons

– Vi har haft många hyresgäster som hört av sig på grund av störningarna. Det är förvisso bra att det byggs nya lägenheter på orten men oavsett känns det bra att berörda hyresgäster, i synnerhet nu så här i coronatider då fler än vanligt kanske är hemma, får skälig kompensation för störningarna. Det handlar ju om omfattande åtgärder som pågått under en längre period, säger David Broo, Hyresgästföreningens förhandlare, till Hem & hyra.

Den första etappen tog sex månader och de som berördes av den första etappen får ett avdrag på december månads hyresavi på mellan 2 000 och 5 000 kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons