Annons

Nya lägenheter byggs i Växjö

Växjö • Publicerad 7 december 2019
Patrik Dahlberg och Peter Iburg bygger lägenheter på Torparängen.
Patrik Dahlberg och Peter Iburg bygger lägenheter på Torparängen.Foto: Lars-Goran Rydqvist

För två år sedan vann Patrik Dahlberg och Peter Iburg Växjö kommuns markanvisningstävling tillsammans med Arkitektbolaget. Deras plan var att bygga sju stora hus på Torparängen på Teleborg. Men när marknaden stannade av tänkte de om och planerar nu istället för 32 bostadsrätter.

– Då efterfrågades stora hus i bra läge, men så skärpte bankerna sina amorteringskrav i mars förra året och krävde att den som lånade pengar skulle klara en räntehöjning på upp till åtta procent. Allt boende som kostade pengar gick plötsligt inte att sälja. Skulle vi ge upp eller styra om planerna helt frågade vi oss, säger Peter Iburg till Smålandsposten.

Annons

Planen är att 32 bostadsrätter i trä ska stå klara våren 2021. Det handlar om tvåor och treor men enligt Smålandsposten tänker sig Patrik Dahlberg och Peter Iburg att de ska kunna sälja både en tvåa och en trea ovanpå varandra till samma köpare.

– Man kan så klart köpa lägenheterna var för sig, men vi vill få igång flyttkarusellen för på sikt tröttnar de flesta husägare på renoveringar, trädgård och att gå i många trappor. Med två lägenheter får man alternativ, säger Patrik Dahlberg till tidningen.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons