Annons

Nya Lejonkungen med Beyoncé på bio

Växjö • Publicerad 16 juli 2019
Foto: Disney

Klassiska Disneyfilmen Lejonkungen kommer på bio i en helt ny tappning. Biopubliken kommer att återse karaktärer som Simba, Nala, Mufasa och Scar i den nya versionen.

Disney har gjort spelfilmsversioner av flera av sina klassiska tecknade filmer. Den 17 juli är det premiär för Lejonkungen, som ett antal kända personer medverkar i.

Annons

Donald Glover gör rösten till Simba, Beyoncé Knowles-Carter spelar Nala, James Earl Jones är Mufasa och som Scar hörs Chiwetel Ejiofor. Dessutom är Billy Eichner och Seth Rogen duon Timon och Pumba.

Den tecknade Lejonkungen-filmen släpptes år 1994. Nu, 25 år senare, är det verkligare djur som gestaltas med vad som kallas "computer-generated imagery", CGI-teknik.

Jon Favreau är regissören och en av tre producenter till den nya versionen av Disneys klassiska succé. Jeff Nathanson står för manuset.

Här saknas innehåll

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons