Annons

Nya planer för Växjö - så kan det bli i framtiden

Växjö • Publicerad 3 januari 2019
Foto: Nadia Hagberg

Senast Växjö klubbade igenom en översiktsplan var år 2012 och nu är det dags för en uppdatering. På Växjö kommuns hemsida finns tre olika förslag på hur kommunen ska utvecklas grundat på olika scenarier. Dessa kan allmänheten beskåda och ha synpunkter på fram till den 18 januari.

– Det ena behöver inte utesluta det andra. Det handlar om olika utvecklingar, säger Anna Tenje (M), kommunalråd i Växjö, till Smålandsposten.

I ett scenario sätts utvecklingen av staden Växjö i fokus. Man vill bland annat förtäta staden. I ett annat ses kommunen ha tre olika kärnor, med fyra så kallade fokusorter, utöver Växjö centrum. Fokusorterna skulle vara Ingelstad, Lammhult, Rottne och Braås. I det sista scenariot vill man knyta ihop Växjö och Alvesta. Läs mer ingående om förslagen på Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons