Annons

Nya poliser till Växjö och Alvesta

Växjö/Alvesta • Publicerad 23 november 2020
.
.Foto: ADAM WRAFTER

Sju nya polisaspiranter påbörjar sin anställning i Växjö och Alvesta. De hälsas välkomna av kommunalråden genom en digital ceremoni.

– Vi är jätteglada att vi får hälsa de nya poliserna välkomna till vårt polisområde. Fler poliser ute på våra gator och torg är en av de viktigaste frågorna för mig och är avgörande för att vi ska få bukt med den ökande kriminaliteten. Vi vill också visa på det goda lokala samarbetet vi har idag mellan kommunen och polisen, säger Anna Tenje (M) kommunalråd och ordförande i Brottsförebyggande rådet i Växjö kommun.

Annons

Vanligtvis brukar de nyutexaminerade poliserna firas genom en större välkomstceremoni på Polishögskolan, men under rådande omständigheter sker ceremonin på polishuset i Växjö.

– Det är väldigt bra att vi får nya poliser i vårt närområde och de är varmt välkomna. Polisiär närvaro ökar både den upplevda och faktiska tryggheten för våra kommuninvånare. Vi upplever att vi har en god samverkan mellan vår kommun, Växjö kommun och Polismyndigheten och det är viktigt, säger Per Ribacke (S), kommunalråd och ordförande i Brottsförebyggande rådet i Alvesta kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons