Annons

Nya rekord under välgörenhetsevent

Växjö/Malmö • Publicerad 28 februari 2020
Rasmus Olsen (Norge), Julian Riedl (Tyskland), Fredrik Lidholt (Växjö), Andrew Bell (Växjö)Foto: Pressbild

Växjöbaserade European Speedrunner Assembly (ESA) arrangerade under sportlovsveckan ett välgörenhetsevent i Malmö. 250 spelare från hela världen träffades för att samla in pengar till förmån Rädda Barnen.

Under eventet samlades det in totalt 600 000 kronor, vilket är rekord för ESAs vinterevent. Evenemanget med 200 spel livesändes online och pågick mellan söndagen den 16 februari och lördagen den 22 februari. Totalt visades omkring 14 miljoner videovisningar under veckan.

– Vi tackar ESA för ytterligare ett år av fantastiskt samarbete och för det viktiga bidrag de, tillsammans med engagerade spelare världen över, skänkt för att förbättra situationen för barn. ESA har verkligen visat på vilken positiv kraft unga engagerade människor kan vara och att barnrättskämpar kommer i alla former, säger Caroline Thunved, Kommunikations- och Insamlingschef på Rädda Barnen.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons