Annons

Nya riktlinjer för en attraktiv och tillgänglig stad

Växjö • Publicerad 23 februari 2021
Foto: Nadia Hagberg

Växjö kommun har tagit fram nya riktlinjer för utformning av stadsmiljön med syftet att alla aktörer som bidrar till Växjös stadsmiljö ska arbeta på ett gemensamt sätt. Det handlar bland annat om markmaterial, utrustning, belysning, träd och planteringar, offentlig konst, uteserveringar, skyltar, tillgänglighet och färgsättning.

– Vår stadsmiljö är en viktig del i hur kommunen uppfattas och om våra invånare och besökare trivs här eller inte. För att nå en god stadsmiljö behöver vi samverka och ha en gemensam bild av hur vi vill att stadsmiljön ska vara. Riktlinjerna ska ses som ett stöd och verktyg att använda för alla inblandade, säger Sofia Stynsberg (M), ordförande i tekniska nämnden.

Annons

Riktlinjerna ska användas i samband med ombyggnader, upprustningar och i driften av stadsmiljön. De ska också underlätta för bland restaurangerna när de vill utforma sin uteservering.

– Vid stora förändringar är det viktigt att ställa krav på utformningen av de offentliga rummen så stadskärnan behåller och förstärker sin attraktivitet som mötesplats för både invånare och besökare. De nya riktlinjerna gör det lätt att göra rätt, säger Cheryl Jones Fur (MP), vice ordförande i tekniska nämnden.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons