Annons

Nya rutiner för Växjös planer

Växjö • Publicerad 22 oktober 2018
Konstgräs
KonstgräsFoto: Mark Hanlon

Växjö kommun ändrar sina rutiner för konstgräsplanerna. Kommunen har nio konstgräsplaner i olika storlekar och i vinter kommer dessa att hanteras på ett nytt sätt. De nya rutinerna ska minimera risken att gummikulor från planerna sprids vidare med snön ut i naturen.

I vintern kommer endast två konstgräsplaner att skottas till fullstora matchplaner, Sportfältet och Fagrabäck. Övriga planer kommer att skottas som träningsplaner med måtten 100 x 56 meter.

– Vi gör så mycket vi kan för att minska spridningen av mikroplast från planerna och har en långsiktig strategi där vi följer Naturvårdsverkets vägledning. Här ligger vi långt fram jämfört med många andra kommuner. En mer återhållsam snöskottning är bara en av flera åtgärder som vi vidtar, säger Peter Bengtsson, anläggningschef för Arenaservice vid kultur- och fritidsförvaltningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons