GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Nya sjukhuset ska rymma 270 vårdplatser

     Växjö • Publicerad tisdag 08:20
     En illustration från detaljplanen för det nya sjukhuset i Räppe.
     En illustration från detaljplanen för det nya sjukhuset i Räppe.
     Foto: Växjö kommun

     Planerna på ett nytt sjukhus i Växjö går vidare och nu har Region Kronoberg beslutat att elva vårdavdelningar och 270 vårdplatser ska vara utgångspunkt i underlaget för beslut om det nya sjukhuset. Antalet avdelningar och vårdplatser gäller oavsett om politikerna väljer att det nya sjukhuset ska byggas på befintlig tomt eller den föreslagna tomten i Räppe.

     – Vi bedömer att detta är ett rimligt vårdplatsantal för att kunna bedriva en god sjukhusvård på ett nytt sjukhus. I det nya sjukhuset får vi också en inbyggd flexibilitet som gör att vi får goda möjligheter att anpassa oss efter kronobergarnas behov långsiktigt, säger regiondirektör Martin Myrskog.

     Ledningen har tillsammans med verksamheterna arbetat utifrån olika scenario. De har velat skapa möjlighet för tre medicinavdelningar och en akutvårdsavdelning, eftersom det avlastar sjukhusvården brett.

     I februari nästa år ska regionfullmäktige besluta om det blir en investering i ett nytt akutsjukhus i Växjö

     – Jag är glad att beslutsunderlaget börjar ta form. Snart ska politiken besluta om det nya sjukhuset ska byggas på befintlig tomt eller i Räppe, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

     Erbjudande

     Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

     Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

     Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

     Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.