Annons

Nya småhus på Teleborg i Växjö

Växjö • Publicerad 19 december 2020
Illustration av kök i BoKlok småhus.
Illustration av kök i BoKlok småhus.Foto: BoKlok

Byggbolaget BoKlok, som Skanska och Ikea står bakom, kommer att bygga 24 rad-, par- och kedjehus i Telestadshöjden, Teleborg, Växjö. Försäljningen kommer att starta i mars 2021 och beräknad inflyttning är våren 2022.

– Vi är väldigt glada att bygga ännu mer här på Telestadshöjden. Vi håller just nu på att färdigställa ett annat kvarter här och eftersom efterfrågan var så stor efter de bostäderna, känns det kul att nu kunna erbjuda fler kloka hem här i Växjö, säger Simon Wedeborg, projektchef på BoKlok, i ett pressmeddelande.

Annons

Tvåplanshusen som byggs kommer att ha fem rum, fördelade på 117 kvadratmeter. Det kommer att bli bostadsrätter som enligt BoKlok kommer ha en månadskostnad på cirka 5 000 kronor.

– Vår målsättning är alltid att bygga hem som så många som möjligt kan ha råd med. Vi håller våra priser nere genom vår smarta tillverkning, som sker inomhus i fabrik. Vi bygger efter samma ritning om och om igen vilket sparar in på både material, resurser och miljön. Och insidan av husen, med sin skandinaviska, ljusa design, gör det möjligt för varje familj att sätta sin egen prägel på hemmet, säger Simon Wedeborg.

Förutom nya bostäder kommer det också att byggas förskola, F-9-skola och idrottshall i området.

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons