unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya uppgifter om branden på Maxi i Växjö

Foto: Carl Carlert

Enligt uppgifter till Smålandsposten var det ett tänt ljus som startade den stora branden på Ica Maxi i Växjö i början av februari. Ljuset ska ha tagits från butiken och tänts på fritidsavdelningen.

En 18-årig man och två flickor, som är 16 och 17 år gamla, misstänks ligga bakom mordbranden och enligt tidningen ska de tre misstänka ha försvunnit från platsen där branden startade för att i lugnt takt följa efter övriga kunder när butiken utrymdes.

Åtal väcks nästa vecka men det lär dröja innan dess att fallet hamnar i rättegång då utredningen väntas ta tid. I nuläget sitter 18-åringen häktad på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand. Han nekar till anklagelsen. De båda misstänkta flickorna begärdes inte häktade utan släpptes av åklagaren med hänsyn till deras ålder, skriver Smålandsposten.

Mamman till misstänkte mannen: ”inte skyldig”

En 18-årig man har häktats misstänkt för inblandning i den grova mordbranden på Ica Maxi i Växjö. Kvällsposten har varit i kontakt med mannens mamma, som beskrivs vara arg över att hennes son och de två misstänkta flickorna hängts ut på bild på nätet trots att de bara är misstänkta.

Nyheter • 2020-02-07 11:08

Mamman till misstänkte mannen: ”inte skyldig”