Annons

Nya utbildningar till Växjö

Växjö • Publicerad 30 januari 2019
Foto: David Elg

Åtta utbildningsanordnare får starta nya YH-utbildningar i Kronobergs län, meddelande Myndigheten för yrkeshögskolan tidigare i veckan.

– Vi vet att yrkesutbildningar ett väldigt viktigt verktyg för att få fler i arbete och därmed minska arbetslösheten. Att vi nu får åtta nya yrkesutbildningar i Kronoberg är självklart väldigt glädjande för länet, det här förstärker vårt arbete med Kompetensförsörjning i Region Kronoberg. säger Thomas Ragnarsson (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Annons

Sex av de åtta utbildningar ska startas i Växjö. Det rör sig om utbildningar inom ”teknik och tillverkning”, ”Data/IT”, ”Ekonomi, administration och försäljning”, ”Hälso- och sjukvård samt socialt arbete”, samt ”journalistik och information”.

– Vi är mycket glada över att vi nu fått klartecken att ordna denna utbildning som vi drivit tidigare med goda resultat, säger Börje Johansson, vd på Montico, som ska starta en produktionsledarutbildning i Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons