Annons

Nybygge i Växjö köps upp

Växjö • Publicerad 17 april 2020
Foto: BoKlok

K-Fast Holding AB och BoKlok inleder ett samarbete med målet att gemensamt bygga upp till tusen lägenheter de kommande tre åren. Samarbetet innefattar projektutveckling, transaktioner av byggrätter och byggnation.

K-Fastigheter köper bland annat 48 hyreslägenheter på Telestadshöjden i Växjö. Lägenheterna ska färdigställas under nästa år. K-Fastigheter har även tecknat en avsiktsförklaring med Skanska Hyresbostäder om förvärv av en intilliggande byggrätt, där de planerar att bygga bostäder enligt sina tre koncepthus.

Annons

”Lika barn leka bäst är ett talesätt och precis så är fallet med samarbetet mellan BoKlok och K-Fastigheter. BoKlok är en av få aktörer som jag upplever förstår vad det innebär att bygga konceptuellt fullt ut. Genom att vi fokuserar på att utveckla olika upplåtelseformer kan vi dra nytta av våra respektive erfarenheter och utvecklas tillsammans på många områden och orter. Våra första affärer ska ses som ett första block i ett större strategiskt samarbete”, säger Jacob Karlsson, VD för K-Fast Holding AB.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons