Annons

Nybygge planeras i centrala Växjö

Växjö • Publicerad 21 mars 2019
Foto: Nadia Hagberg

Fastighetsägaren av Munken 5 i korsningen Norrgatan/Klostergatan i centrala Växjö vill bygga fler lägenheter. I fastigheten finns kommersiella lokaler på markplan och lägenheter i de övre planen.

Nu vill Wito Fastighet höja huskroppen med ett par våningar och bygga ett gårdshus i två våningar med lägenheter. I fastigheten finns 20 befintliga lägenheten och planen är att Wito Fastighet ska bygga 30 nya lägenheter, varav flertalet är mindre än 50 kvadratmeter. Samtliga lägenheter kommer att vara hyresrätter.

Annons

Dessutom planerar de en ny installation av hiss för att samtliga lägenheter ska bli tillgängliga och de vill anlägga en ”grön yta” på taket till den lägre delen mot Klostergatan.

För att möjliggöra byggnationen måste gällande plan från 1988 ändras. Fastighetsägaren har därför skickat in en förfrågan om planbesked för fastigheten till Växjö kommun.

”Vi vill vara med och förtäta centrum, skapa fler lägenheter. Vi tror på en levande stadskärna med många människor i rörelse. Vi ser detta projekt med påbyggnad och nybyggnad som ett utmärkt bidrag till detta”, skriver fastighetsägaren i handlingarna till kommunen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons