GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Nyföretagandet i Kronoberg ökar näst mest i landet

     Kronoberg • Publicerad 14 oktober 2021

     Under årets första nio månader startades 851 nya företag i Kronoberg, vilket är en ökning med 16 procent jämfört med januari till september i fjol.

     Visma har sammanställt ny statistik från Bolagsverket som visar att nyföretagandet i Kronoberg ökar näst mest i hela Sverige.

     – Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag. Att människor fortsätter att starta eget är mycket glädjande och samtidigt helt avgörande för att Kronoberg ska klara sysselsättning och välfärd framöver, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

     Totalt startades 56 971 nya företag i landet under årets nio första månader. Inte sedan 2011 har Sverige fått så många nya företag under årets tre första kvartal.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.