Annons

Nyinköpt båt sjönk direkt

Kronoberg • Publicerad 4 november 2019

En båtköpare har anmält en återförsäljare i Kronobergs län till Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Enligt Smålandsposten ska båten ha sjunkit direkt vid sjösättningen.

Båten köptes tidigare i höstas via nätet för 365 000 kronor. Vid sjösättningen ska båten ha börjat ta in vatten och sjönk till botten. Elektroniken och motorn ska ha vattenskadats. Köparen skriver i sin anmälan till ARN att orsaken till att båten sjönk var att återförsäljaren inte hade skruvat tillbaka båtens bottenplugg efter att man gjorde den leveransklar. Bottenpluggen ska ha legat i ett förvaringsfack i båten, något som upptäcktes för sent, skriver Smålandsposten.

Annons

Köparens försäkringsbolag vill inte ersätta skadorna utan anser att det är återförsäljaren som har ansvar för skrovets skick vid leverans. Mannen kräver att företaget ska ersätta honom med en ny båt och motor eller att han får hela köpesumman tillbaka, skriver Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons