Annons

Nyöppning uppfyller dröm i Växjö

En gammal industrilokal ska nu byggas om till en träningsanläggning.
I höst öppnar Växjö Träningsfabrik.
Då uppfyller ägaren Linda Lihné en gammal dröm.
Växjö • Publicerad 17 juli 2019
Jennifer Carlsson, Frida Knutsson, Catrin Magnusson, Maria Karlsson och Linda Lihné är laddade inför öppningen av Träningsfabriken.
Jennifer Carlsson, Frida Knutsson, Catrin Magnusson, Maria Karlsson och Linda Lihné är laddade inför öppningen av Träningsfabriken.Foto: Privat

Träningsfabriken slår upp portarna i september. På gamla Fläktenområdet i Växjö förverkligar Linda Lihné, 37, en dröm.

– Jag har drömt om det här i många år. Bollen sattes i rullning för ett år sedan när vi var fem tjejer som gick samman. Nu har vi jobbat för – och hittat – en lokal. Vi ville ha den lokalen på det området och tror på det här, säger Lihné och fortsätter:

Annons

– Vi vill skapa ett ställe där alla vill vara och ingen vill gå hem i från. En plats där alla ska känna sig välkomna. En plats med stor bredd på olika aktiviteter. Man ska kunna komma som nybörjare men även om man har tränat i flera år och känna att det finns något.

Lihné är både ägare och VD för Växjö Träningsfabrik.

– Det kommer att bli en anläggning med stor bredd. Ett funktionellt gym med maskiner, skivstänger och fria vikter. Det kommer finnas en stor cross fit-inspirerad yta som vi kommer att kalla ”Reebok zone”, båda ytorna ligger på 300 kvadratmeter.

Hon fortsätter och berättar om spinningssalar och gruppträningssalar med bland annat bodypump , yoga och dans.

– Skithäftiga lokaler med industrikänsla. Det blir tio meter högt i tak, tegelväggar och traverserna har vi kvar i taket. Det blir unikt när det industriella möter träning.

Drömmen är alltså bara några månader bort för Lihné och hennes medarbetare.

Intresset för deras initiativ verkar det heller inte vara något fel på.

– Vi hade 1000 följare på Instagram efter ett dygn när vi hade släppt det.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons