Annons

Nytt biljettsystem för Länstrafiken Kronoberg

Växjö • Publicerad 27 juni 2020
Länstrafiken Kronoberg ändrar i sitt biljettsystem.
Länstrafiken Kronoberg ändrar i sitt biljettsystem.Foto: Per Jodenius

Länstrafiken Kronoberg ska byta biljettsystem som lanseras efter sommaren 2020. Det nya biljettsystemet kommer att erbjuda flera möjligheter att köpa biljetter på och samtliga av dagens försäljningskanaler behålls. Däremot blir det en ny reseapp, nya biljettautomater, nytt resort, nya produkter och rabatter, ny företagsportal och ny E-handel.

– Målet är att det ska bli enklare att resa med Länstrafiken Kronoberg, inte minst med den nya reseappen som innehåller alla typer av biljetter. Dessutom går ombordstigningen snabbare och det gör även förarnas arbetsmiljö bättre. För den som inte vill eller kan ha en app går det bra att använda ett resekort eller betala biljetten med betalkort ombord på bussen, säger Trafiknämndens ordförande Carina Bengtsson (C).

Annons

Dagens reskassa och befintliga resekort kommer att försvinna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons