Annons

Nytt företag etablerar sig i Växjö

Publicerad 24 maj 2017
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten
Foto: Olof Elfversson, Smålandsposten

Fastighetsbolaget Werkstaden har etablerat sig i Växjö. De har valt att erbjuda småföretagare lokaler genom att utveckla, sälja och hyra ut i bostadsrättsform. På så sätt ska företagens lokalkostnader sänkas.

– Det är billigare att vara sin egen hyresvärd, man kan grovt räkna med att sänka sina lokalkostnader med minst hälften och då är avgiften till föreningen plus kapitalkostnader och amorteringar inkluderade, säger Andreas Ohlson, vd för Werkstaden, till kommunens hemsida.

Annons

I höst börjar de bygga 18 moduler i två plan på Norremark och redan nu har flera enheter reserverats av företag och privatpersoner. Inflyttningen beräknas ske under våren 2018.

– Vi valde att etablera oss i Växjö för att det är en expansiv stad i tillväxt med ett rikt näringsliv och många entreprenörer, säger Andreas Ohlson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons