GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Nytt integrationsprojekt startar i Växjö

     Växjö • Publicerad måndag 20:00
     Foto: Studieförbundet Bilda

     Studieförbundet Bilda och Växjö kommun startar igång integrationsprojektet Familjekompis, som sedan tidigare finns på 19 platser i Sverige.

     – Det känns fantastiskt roligt att vi nu också kan erbjuda Familjekompis här i Växjö. I andra städer har det fallit väldigt väl ut och deltagare beskriver att de har fått vänner för livet, säger Magdalena Swahn, projektledare för Familjekompis Växjö.

     Familjekompis sammanför familjer med olika bakgrund under avslappnade former. Det kan vara över en fika, en middag eller i lekparken. Familjer som är nya i Sverige paras ihop med familjer som har bott här länge.

     Studieförbundet Bilda anordnar en första familjeträff och därefter väljer familjerna själva hur, var och när de ska träffas igen och fortsätta att lära känna varandra.

     – En lyckad integration kräver möten mellan människor och kulturer vilket Familjekompis bidrar till. Trots att projektet bara har mjukstartat på grund av pandemin kan vi redan nu se vilken betydelse de matchningar som gjorts haft i människors liv och hur det har möjliggjort en trygg start i ett nytt land för deltagarna, säger Therese Jaramillo, verksamhetsutvecklare för integrationsfrågor i Växjö kommun.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.