Annons

Nytt lotteri startas i Växjö

Växjö • Publicerad 18 januari 2019
Foto: Pressbild

Erika Jonsson Bernstone och Maria Sandell har startat Världens Chans, ett nytt svenskt rikslotteri med bas i Växjö. De har nu antagits till inkubationsprocessen i Företagsfabriken.

Affärsidén är att sälja en lott för 1 krona per dag. Hälften går oavkortat till nio hjälporganisationer och resterande delen går till kunderna. Tanken är att stötta samhällets mindre hjälporganisationer, som har problem med finansiering och att nå ut med sina budskap.

– En liten insats av många kommer göra stor skillnad för dem som mest behöver det. Det finns så otroligt många bra hjälporganisationer, men finansieringsfrågan är ett problem för några. När vi hjälper till, kan organisationerna fokusera på att hjälpa fler, säger Erika Bernstone, vd och en av bolagets två grundare.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons