Annons

Nytt LSS-boende planeras i Växjö kommun – två ska rivas

Växjö • Publicerad 30 september 2020
Tomten som pekats ut ligger vid Ingelshov, den gamla vaktmästarbostaden, och ägs av det kommunala bostadsbolaget Vidingehem.
Tomten som pekats ut ligger vid Ingelshov, den gamla vaktmästarbostaden, och ägs av det kommunala bostadsbolaget Vidingehem.Foto: Urban Nilsson

Kommunen planerar att ta bort två LSS-boenden i Ingelstad och att ett nytt boende med lika många platser som de två nuvarande har tillsammans ska byggas.

De nuvarande LSS-boendena är kommunalt drivna men den politiska inriktning är att det ska vara en privat aktör som bygger och driver det nya boendet.

– Det är fråga om en verksamhetsövergång. Jag kan inte i detalj redogöra för det arbetsrättsliga men i stora drag går omsorgstagarna som bor i Ingelstad och personalen som arbetar där över till det nya. Det ingår i upphandlingen, säger Rizana Mustedanagic, avdelningschefen med ansvar för bland annat LSS, till Smålandsposten.

Det nya boendet planeras på en tomt vid Ingelshov som ägs av Vidingehem.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons