GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Nytt mitträcke på riksväg 25

     Växjö • Publicerad onsdag 18:00
     .
     .
     Foto: Niklas Lundberg

     Snart kommer riksväg 25 att vara mittseparerad från Växjö till Ljungby. Sträckan som ännu saknar mitträcke är Sjöatorp–Alvesta Västra, men nu har NCC fått uppdrag att bygga om. Ordervärdet är cirka 250 miljoner kronor.

     – Väg 25 är belastad med mycket trafik. Det är människor som pendlar i området, bilar som ska fortsätta på E4 och en hel del lasttrafik. Det är också en ganska olycksdrabbad sträcka. Därför känns det väldigt bra att vi äntligen kan påbörja det här förbättringsarbetet som kommer att göra vägen mycket säkrare för alla trafikanter, säger Trafikverkets projektledare Friderike Rang.

     Osäkra anslutningar stängs och i stället byggs två större trafikplatser, trafikplats Alvesta Väst och trafikplats Hjortsberga.

     – Det är komplext och ställer krav både på oss och trafikanterna att bygga trafiknära men vi har gjort det många gånger förut. Vi känner regionen väl och har gjort liknande arbeten för Trafikverket tidigare, exempelvis härom året med väg 26/47 utanför Jönköping, säger Kenneth Nilsson, affärsområdeschef NCC Infrastructure.

     Arbetet påbörjas nu i september och ska vara klart i mitten av 2023.

     Daniel RydströmSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.