Annons

Nytt projekt får två miljoner kronor

Växjö • Publicerad 7 juli 2020
Linnéuniversitetet
LinnéuniversitetetFoto: André Larsson

I mitten av juni presenterade Linnéuniversitetet den tioåriga satsningen med Smarter Systems. Smarter Systems är ett projekt med kompetensutvecklade kurser för yrkesverksamma inom mjukvaru- eller systemutvecklingsbranschen.

Satsningen med systemet, som ska kunna anpassa sig till osäkra och förändrade förutsättningar som exempelvis en pandemi, beviljades nyligen drygt två miljoner kronor av KK-stiftelsen. Pengarna ska gå till en särskild satsning mot företag och branscher som är drabbade av coronakrisen.

Annons

– Många system behöver bli ”smartare” och utnyttja data som samlas in, för att på så sätt lära av sin erfarenhet. Vi ser en ökad efterfrågan på kompetens inom smartare system, framför allt från industrisektorn och dess digitalisering, men även från tjänste- och offentlig sektor, säger Morgan Ericsson, projektledare och docent vid fakulteten för teknik vid Linnéuniversitetet.

Kurserna kommer bestå av självständiga moduler med förinspelade föreläsningar, teoretiska och praktiska uppgifter och examination.

– Vi är verkligen nöjda med att vi som team lyckades spegla projektets andemening i ansökan, och fick förtroendet av KK-stiftelsen att sätta igång, säger Morgan Ericsson.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons