Annons

Nytt språkrör i MP Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 3 april 2021
Isak Folcker, nytt språkrör för MP-Kronoberg.
Isak Folcker, nytt språkrör för MP-Kronoberg.

Miljöpartiet har valt ett nytt språkrör i MP Kronoberg. Nytt språkrör blir Isak Folcker medan Cheryl Jones Fur blev omvald som partiets andra språkrör.

– Jag ser framemot att arbeta tillsammans med Isak och beundrar hans engagemang för föreningslivet. Hans intresse för kultur- och demokratifrågor kommer att vara en stor tillgång för MP Kronoberg, säger Cheryl Jones Fur.

Annons

Isak Folcker har tidigare varit språkrör för Grön ungdom Kronoberg och ordförande för IOGT-NTO Kronobergs Juniorförbund.

En av de viktigaste uppgifter för MP Kronoberg under det kommande året är att ta fram det politiska program som Miljöpartiet ska gå till val på 2022.

– För att kunna bygga framtidens hållbara Kronoberg måste vi göra satsningar som garanterar en bra och punktlig kollektivtrafik, säkrar kvaliteten i vården och förbättrar folkhälsan. Vi vill visa att Miljöpartiet har lösningar för de utmaningar som vi ser finns i samhället, säger Isak Folcker.

På partiets digitala årsmöte gästade även Per Bolund, som är Sveriges nya miljö- och klimatminister. Under mötet pratade Per om några av de frågor som han tänker prioritera i sitt nya arbete som miljö- och klimatminister.

Årsstämman antog även ett nytt program för biologisk mångfald i länet. ”Respekt för naturens mångfald” beskrivs som ett politiskt program med förslag till båda regionala och lokala åtgärder för att stärka biologisk mångfald.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons