Annons

Nytt storhotell kan öppna i Växjö

Växjö • Publicerad 3 mars 2018

För första gången någonsin var antalet uthyrda rum i Växjö över 200 000. Rekordmånga övernattningar i kommun innebär nu också att det finns utrymme för nytt storhotell i Växjö, meddelar kommunen.

- Vi upplever att det ofta är fullt ett par dagar i veckan för att det inte finns kapacitet. Staden expanderar och även efterfrågan på hotellrum, och redan nu ser vi ett behov av fler rum för att kunna ta emot större konferenser och evenemang samt tillgodose affärsresenärernas behov. Önskemålet vore ett nytt hotell med ca 200 rum som ligger centralt i Växjö, säger Martina Batur på Växjö & Co till Växjö kommun.

Annons

Växjö kommun arbetar nu med att försöka få ett stort hotell att öppna i Växjö.

- Vi jobbar nu aktivt med att få ett större hotell intresserat av att etablera sig i Växjö, säger näringslivschef Thomas Karlsson till kommunens hemsida.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons