Annons

Nytt stort projekt för Växjöföretaget

Växjö/Eslöv • Publicerad 19 oktober 2020
Foto: GBJ Bygg

Växjöbaserade GBJ Bygg satsar stort i södra Sverige. Bolaget har vunnit två markanvisningar i Eslöv och planerar att bygga 130 nya bostäder.

Det blir 83 bostadsrätter och 32 seniorbostäder. Det finns också utrymme för butiker, restauranger och gemensamhetslokaler i bottenplan i kvarteret Föreningstorg.

Annons

– På Föreningstorget vill vi skapa en ny mötesplats och ett nytt kvarter med unik karaktär och plats för olika personligheter, åldrar, familjekonstellationer och verksamheter. Med nya funktioner i form av attraktiva bostäder, ett trygghetsboende och verksamheter mot torget i bottenvåningen vill vi öka Eslövs attraktionskraft. När vi bebygger delar av torget stärker vi infarten till centrum från norr och kopplar Föreningstorget via Kanalgatan till Stora Torg. Båda torgen blir nu två viktiga knutpunkter i staden berättar Per Sandberg, projektutvecklare på GBJ Bostadsutveckling.

Dessutom planeras det för ungefär 20 bostadsrätter fördelade i två nya hus och några bostäder i kvarterets befintliga tvåplanshus i kvarteret Sädgåsen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons