Annons

Nytt uppdrag för Alsér

Växjö • Publicerad 2 mars 2019
.
.Foto: Per Jodenius

Linnéuniversitetet har bildat en extern rådgivande grupp för att stärka universitetets arbete med strategiska samarbeten och donationsfrämjande verksamhet. Kristina Alsér, hedersdoktor vid universitetet och tidigare landshövding i Kronobergs län, har fått i uppdrag att vara ordförande för gruppen.

– Vi behöver arbeta mer strukturerat med vår samverkan med omvärlden, Vi vet att vi har flera områden som engagerar omgivande företag och offentliga aktörer. Gruppen ska därför titta på möjligheter för ökade samarbeten och donationsfrämjande aktiviteter som kan stärka universitetets utveckling och hjälpa oss att lösa viktiga samhällsutmaningar, säger rektor Peter Aronsson.

Alsérs uppdrag som ordförande gäller till den 31 december 2020. Övriga medlemmar i gruppen har inte utsetts men det ska vara nyckelpersoner från olika branscher och områden i samhället.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons