Annons

Nytt uppdrag för Oliver Rosengren

Växjö • Publicerad 31 maj 2021
Foto: Pressbild

Energikontor Sydost, vars uppgift är att bidra till att Blekinge, Kalmar och Kronoberg når sina lokala och regionala energi- och klimatmål och skapa förutsättningar att nå de nationella energi- och klimatmålen, har valt en ny styrelseordförande. Det är Växjös kommunalråd Oliver Rosengren (M) som ersätter Växjöpolitikern Catharina Winberg (M) som lämnat alla sina politiska uppdrag.

– Det blir utvecklande och utmanande att ta sig an det här ordförandeskapet. Min ambition är att arbeta tillsammans med skickliga medarbetare och en engagerad styrelse för att tydliggöra Energikontor Sydosts erbjudande, nå fler och göra större skillnad, säger Oliver Rosengren (M) i ett pressmeddelande.

Annons

Energikontor Sydost består av 15 regionala energikontor i hela landet som är regionala pådrivande krafter för att göra vår del av världen klimatsmart och hållbar.

– Effektiv energianvändning är viktigt för att skattebetalarnas pengar ska gå till välfärd istället för elfakturor, för att hushållen ska kunna lägga mindre resurser på energi utan att dra ner på sin levnadsstandard och för att samhället ska kunna klara klimatet samtidigt som välståndet ökar. Energikontor Sydost kan med sin kompetens och erfarenhet bidra till att offentlig sektor och företag i vår region ökar tillväxten och minskar klimatavtrycket, säger Oliver Rosengren.

I den nya styrelsen sitter bland annat Robert Olesen (S) från Region Kronoberg och Alvesta kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons