Annons

Nytt uteställe öppnar i Växjö

Växjö • Publicerad 1 juni 2019
Foto: Nadia Hagberg

Ett nytt uteställe ska öppna i centrala Växjö. Strössel ska vara en loungeklubb med dans som har öppet till 03 på helgerna.

Krögarprofilen Allan Schwech driver Pinchos och Umami Monkey i Växjö. Innan midsommar väntas han också öppna upp Strössel vid Pinchos nya restaurang vid Linnégallerian.

Annons

– Det känns spännande och kul. Strössel blir en loungeklubb med musik och dans. Tanken är att vi ska kunna erbjuda våra gäster och människor på stan att fortsätta kvällen på Strössel, säger Allan Schwech förväntansfullt.

Tanken med Strössel är att Växjöbor och besökare ska kunna avsluta kvällen i Växjö där. De har fått alkoholtillstånd och kommer att ha öppet till klockan 03 på helgerna.

– Allt är så gott som klart. Vi väntar bara på ljussättningen.

Blir det som en nattklubb?

– Någon sorts nattklubb blir det ja. Det är inte så stora lokaler men vi får se lite hur det utvecklar sig.

Allan Schwech har arbetat i restaurangbranschen under många år. Han var bland annat med och tog Pinchos till Växjö för tre år sedan. Förra hösten flyttade Pinchos till nya lokaler vid Linnégallerian och det är precis intill restaurangen som Strössel ska ligga. Det innebär också att Allan Schwech går in i en, för honom, delvis ny bransch.

– Det blir spännande. Jag har ju flera olika rörelser så för mig är det en sidogrej. Jag styr mycket själv och kan våga testa.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons