Annons

Oanmäld inspektion efter skarpa kritiken

Växjö • Publicerad 13 november 2018
Foto: Olof Elfverson

P4 Kronoberg har de senaste veckorna rapporterat om omfattande kritik mot Attendos äldreboende Vikaholmsallén. Både anställda och tidigare anställda samt anhöriga har riktat kritik om brister i omsorgen. Enligt Växjö kommuns hemsida genomförde kommunen ett oanmält besök på boendet förra veckan.

”Det samlade intrycket vid besöket är att omsorgstagarna får det grundläggande behovet av omsorg och vård tillgodosett, personalen har ett gott bemötande och det finns många planerade gemensamma aktiviteter under veckan. Omsorgstagarna var välvårdade och lokalerna välstädade”, skriver kommunen.

Annons

Förvaltningsledningen har kontakt med Attendo och fler möten kommer att hållas under den närmaste tiden där de uppkomna frågeställningarna kring brister ska stämmas av.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons