Annons

Ödesdag för John Lundvik

Stockholm/Växjö • Publicerad 7 mars 2019
Foto: Stina Stjernkvist/SVT

På lördag uppträder Växjös John Lundvik på Friends Arena inför tusentals i publiken och miljontals tv-tittare. Men redan under fredagskvällen kan hans öde i Melodifestivalen avgöras.

Under fredagen genrep kommer den internationella juryn att lägga sina röster. Det är jurygrupper från Portugal, Österrike, Australien, Cypern, Frankrike, Finland, Storbritannien och Israel som delar ut 50 procent av finalens poäng.

Annons

– Jag är lite nervös över den internationella juryn. Jag har fått fint gensvar av svenska folket på Spotify och sociala medier. Men för den internationella juryn är det första gången de ser det. Imorgon är egentligen en ännu viktigare dag än finalen. Vi har råd att sjunga en ton fel eller missa en kamera på lördag för svenskarna känner till låten. Men juryn kan inte den, så vi har inte råd med något fel där, säger John Lundvik.

Finalen sänds i SVT och SVT Play klockan 20.00 på lördag.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons