Annons

Ökad smittspridning – men inte lika snabbt

Kronoberg • Publicerad 21 november 2020
Christian Blomkvist
Christian BlomkvistFoto: Lars-Göran Rydqvist

Region Kronoberg delgav på fredagseftermiddagen rådande coronaläge i länet. Smittspridningen ökar men inte lika snabbt som tidigare. Förra veckan bekräftades 750 fall av Covid-19, vilket då var fler än veckan innan. Då provtogs också fler än tidigare – hela 5 800 personer.

– Det totala antalet fall verkar stanna av lite. Ökningen är i alla fall inte lika snabb längre, kanske att det börjar plana ut. Men jag vill betona att det fortfarande är på en väldigt hög nivå, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare.

Vidare skriver Region Kronoberg i ett pressmeddelande: ”Antalet patienter som behöver inneliggande vård har ökat. I veckan hade länets sjukhus fler inneliggande patienter med covid-19 än i våras. Som mest var det i måndags 42 inlagda, nu är vi nere på 33. Än så länge är det färre som behöver intensivvård än i våras.”

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons