unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ökad smittspridning – men inte lika snabbt

Christian Blomkvist
Christian Blomkvist
Foto: Lars-Göran Rydqvist

Region Kronoberg delgav på fredagseftermiddagen rådande coronaläge i länet. Smittspridningen ökar men inte lika snabbt som tidigare. Förra veckan bekräftades 750 fall av Covid-19, vilket då var fler än veckan innan. Då provtogs också fler än tidigare – hela 5 800 personer.

– Det totala antalet fall verkar stanna av lite. Ökningen är i alla fall inte lika snabb längre, kanske att det börjar plana ut. Men jag vill betona att det fortfarande är på en väldigt hög nivå, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare.

Vidare skriver Region Kronoberg i ett pressmeddelande: ”Antalet patienter som behöver inneliggande vård har ökat. I veckan hade länets sjukhus fler inneliggande patienter med covid-19 än i våras. Som mest var det i måndags 42 inlagda, nu är vi nere på 33. Än så länge är det färre som behöver intensivvård än i våras.”