Annons

Ökat intresse för att starta kooperativa och sociala företag

Kronoberg • Publicerad 18 februari 2022
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Coompanion, som är en lokal aktör för nya kooperativa och sociala företag, ser ett ökat intresse för kooperativt och socialt företagande i Kronobergs län.

De medverkade under förra året till 16 nya företags tillkomst, gav rådgivning till mer än 150 entreprenörer och hade nästan 300 entreprenörer som deltog i olika utbildningsinsatser.

Annons

– Vi ser allmänt ett starkt ökat intresse för vår verksamhet. Rådgivningarna ligger på en hög nivå. Fler vill starta hållbara företag med sociala förtecken, säger Nina Englund, vd och verksamhetschef för Coompanion Kronoberg.

36 procent av de som under året fick rådgivning är kvinnor och 36 procent har varit utrikesfödda entreprenörer.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons