unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ökning av covid 19-fall: ”Oroväckande”

Smittskyddslägare Christian Blomkvist.
Smittskyddslägare Christian Blomkvist.
Foto: Matilda Elfgaard

De senaste dagarna har Region Kronoberg sett en tendens till höjnig av antalet bekräftade fall av covid-19 i länet. Ökningen ses i alla grupper och i flera av länets kommuner.

– Det verkar handla om mindre lokala ansamlingar om fem-tio fall, kopplat till exempelvis idrottsklubbar, skolor, privata tillställningar och arbetsplatser inklusive utbildningar. Samma trend finns i flera andra regioner i Sverige, säger smittskyddsläkare Christian Blomkvist.

– Trenden är förstås oroväckande. Den aktualiserar att vi inte kan slappna av, det här är inte över. Risken finns att smittspridningen tar fart ordentligt och att vi får fler allvarliga sjukdomsfall, om vi inte alla hjälps åt och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta blir inte mindre viktigt nu när besöksförbudet på särskilda boenden hävs.

Andelen positiva test har ökat från 3 till 5,5 procent.