Annons

Oliver Rosengren i final i ”Årets politiker 2020” – ministern vann

Växjö • Publicerad 9 mars 2021
Foto: Pressbild

Växjös kommunalråd Oliver Rosengren (M) utsågs till finalist i Dagens Opinions utmärkelse Årets Opinionsbildare i kategorin Årets Politiker 2020. Han var i final tillsammans med Socialminister Lena Hallengren (S) och kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind (MP).

Under tisdagen presenterades vinnaren och det blev Amanda Lind som tog hem priset med motiveringen att hon har stått upp för mediernas utsatta situation under pandemin och rakryggat och renhårigt tagit den oförsonliga debatten om mediernas roll i demokratin.

Annons

– Det viktiga är inte min person, det viktiga är politiken. Tävlingen jag inte tänker förlora är den mot otrygghet och utanförskap. Den kan bara vinnas med hårt jobb för fler jobb, säger Oliver Rosengren (M), som är kommunalråd och ordförande för nämnden för arbete och välfärd i Växjö kommun.

Tidigare i år utsågs han till den mäktigaste politikern under 30 år av Expressen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons