Annons

Oliver Rosengren kan bli Årets politiker

Växjö • Publicerad 26 februari 2021
Foto: Alexander Hall

Socialminister Lena Hallengren (S), kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind (MP) och Oliver Rosengren (M), kommunalråd i Växjö kommun, kan bli Årets Politiker 2020. Det är juryn i Dagens Opinions utmärkelse Årets Opinionsbildare som har utsett de tre som finalister i kategorin Årets Politiker.

"Oliver Rosengren (m), kommunalråd, Växjö, gav lokalpolitiken ett nytt modernt ansikte, alltid i medborgarnas tjänst tillgänglig på en knapptrycks avstånd”, står det om Växjöpolitikern.

Annons

– Det är hedrande. Jag är stolt över motiveringen. Tillgänglighet är viktigt för att vårda förtroendet för politiken och demokratin. Många säger eller skriver att de imponeras av att jag alltid svarar i kommentarsfält och så vidare. Det tycker jag är en given uppgift för mig som arbetar i Växjöbornas tjänst. För mig är det viktigt att vara tillgänglig för frågor, funderingar och förslag, säger Oliver Rosengren till VXOnews.

Utmärkelsen Årets Politiker går till den politiker som utmärkt sig särskilt vad gäller politiskt idéarbete, framflyttande av positioner, opinionsbildning och förmåga att skapa resultat.

– Kommunpolitiken kan göra avtryck när vi som har fått mandat från väljarna använder det för våra invånares bästa, även om det går emot hur ’man alltid har gjort’ eller vad staten tycker. Det är väl lite småländskt att inte låta sig luras till att överheten eller historien alltid skulle veta bäst, säger Oliver Rosengren till VXOnews.

Vinnaren tillkännages på en digital gala på Fotografiska i Stockholm 9 mars.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons