Annons

Öman efter miljardaffären: ”en betydande vinst"

Växjö • Publicerad 30 april 2021
Foto: Smålandsposten

Växjöbolaget APP Properties säljer en större del av sitt fastighetsbestånd i Växjö till Emilshus. Affären är värd över 1,2 miljarder kronor.

APP Properties säljer hela sitt bestånd förutom Värendsvallen 23, som är Icon Växjö.

Annons

– Den här affären ger oss en betydande vinst och en stark finansiell ställning inför framtiden, det är extra kul att det är ett småländskt fastighetsbolag som är köpare. Det finns också goda förutsättningar till fler affärer mellan bolagen i framtiden, säger Anders Öman, ordförande på APP.

I affären finns bland annat flera fastigheter i centrum, som Unaman 1 på Storgatan 7 och Kloster 8 på Storgatan 18, fyra fastigheter längs Norrleden, en handfull bilhallar samt en Coopbutik.

Efter affären kommer APP Properties, som är projektutvecklingsverksamheten att gå samman med Gärahovs Bygg, som är byggverksamheten, som två egna bolag.

– Jag ser verkligen fram mot att fortsätta arbetet med att utveckla APP:s bygg- och projektutvecklingsverksamhet där vi vill fortsätta starkt, säger Anders Svensson. Försäljningen och renodlingen skapar stora möjligheter till fortsatt utveckling. Vi kommer fortsätta vara en drivande stadsutvecklare och göra det vi redan gör, men göra det mer och bättre, säger Anders Svensson, vd på APP Group.

APP Properties säljer även Hägglundsområdet i Örnsköldsvik till NP3 för 250 miljoner kronor

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons