Annons

Ombyggnation på akuten i Växjö

Växjö • Publicerad 26 oktober 2020
.
.Foto: Lena Gunnarsson

Väntrummet på akutmottagningen på Centrallasarettet i Växjö byggs om. Anledningen är att den första bedömningen av eventuella förkylningssymtom, som idag genomförs i ett tält, ska kunna flytta inomhus när kylan kommer.

– Vi hoppas på fortsatt förståelse från patienter och anhöriga för att vi behöver göra en bedömning av patientens eventuella förkylningssymtom. Det här flödet är till för att skydda patienter och personal – vi behöver göra det vi kan för att undvika att få in smitta på vårdavdelningarna där våra sjukaste patienter finns, säger Clas Hjertqvist, verksamhetschef för akutkliniken.

I väntrummet på akutmottagningen kan det förekomma en del stök och buller. Ombyggnationen beräknas vara färdig under vecka 45 och då kommer tältet utanför akuten tas ner.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons