Annons

Omdiskuterade betygskraven blir kvar i Växjö

Växjö • Publicerad 3 november 2019
.
.Foto: Filip Sjöfors

Inför sommaren införde Växjö kommun betygskrav för de ungdomar som söker ett kommunalt sommarjobb. Det krävdes godkänt betyg i matte och svenska eller att eleven valde att gå i sommarskola i två veckor för att sedan bli berättigad att söka sommarjobb. Reformen och landets hårdaste krav på ett feriejobb blev omdiskuterad nationellt. Nu har en utvärdering gjorts och reformen blir kvar.

– Växjölöftet sommar är här för att stanna. Kravet är att visa att man bryr sig och vi bryr oss allra mest om de här ungdomarna, säger Oliver Rosengren (M), ordföranden i nämnden för arbete och välfärd, till SVT Småland.

Annons

I år var det 747 ungdomar som sökte feriejobb. 21 ungdomar som sökte hade inte godkända betyg i svenska och matte. Men elva av dem lyckades bli godkända innan terminen var slut, fyra tackade nej och sex elever kombinerade sommarskola och sommarjobb, skriver SVT Småland.

– Jag tycker att det tydligaste men också kanske det viktigaste resultatet är att hälften av dem som blev informerade om att de behövde delta i sommarskola för att få del av sommarjobben blev godkända redan under terminen, säger Oliver Rosengren (M) till SVT Småland.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons