Annons

Omdiskuterade försäljningen ska utvärderas

Växjö • Publicerad 3 mars 2019
Genrebild.Foto: Robin Sparf

År 2016 såldes flera av Växjöbostäders fastigheter till privata bostadsföretag. Nu vill Blågröna Växjö utvärdera försäljningen. I en skrivelse ges kommunchefen ett nytt uppdrag.

– Vi vill se vad vi kan lära av försäljningen. Fyra aspekter är viktiga: Vilka konsekvenser fick försäljningen för den lokala bostadsmarknaden, för hyresgästerna, för bolaget samt för ägarna till bostadsbolaget, det vill säga växjöborna. Vi ser även att allt fler kommuner fattat liknande beslut, och vill därför även genomföra en omvärldsanalys för att jämföra och ta del av hur andra kommuner arbetat med försäljning av kommunalt ägda lägenheter, samt vilka positiva respektive negativa erfarenheter de har kring detta, säger Blågröna gruppen i ett pressmeddelande.

Skrivelsen har skrivits under av Anna Tenje (M), Eva Johansson (C), Jon Malmqvist (KD), Gunnar Nordmark (L) och Magnus P. Wåhlin (MP).

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons