Annons

Omfattande coronautbrott i Öster – 17 personer med symptom

Växjö • Publicerad 4 mars 2021
.
.Foto: JONAS LJUNGDAHL

17 spelare och ledare i Östers IF har symptom och under onsdagseftermiddagen hade sju personer testats positivt för covid-19. De som har hunnits testats har fått positiva provsvar.

– Detta är förstås en verklig käftsmäll. Jag är rädd för att vi kan behöva ha verksamheten nedslängd i minst två veckor, men samtidigt är det viktigaste förstås att alla drabbade blir friska och slipper utdragna besvär, säger Östers tränare Denis Velic till Smålandsposten.

Enligt Östers verksamhetschef Peter Wibrån rör det sig om smak- och luktbortfall, halsont, trötthet och andra förkylningssymptom.

En Växjö DFF-spelare har testats positivt för covid-19. Spelaren kände sig i hängig i fredags och fick inte komma till träningen. Hon har senare bekräftats smittad, skriver Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons