Annons

Omfattande skador efter brand

Väckelsång • Publicerad 29 mars 2019
Foto: Carl Carlert

Vid klockan 13 på fredagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till en fastighet någon kilometer öster om Väckelsång. Synliga lågor och kraftig rökutveckling kom från en vind i en byggnad. Branden ska ha startat i takkonstruktionen och spridit sig till övervåningen.

Ingen personer ska ha kommit till skada i branden och polisen misstänker inget brott. Enligt Smålandsposten var det räddningspersonal från fyra olika stationer på plats och under eftermiddagen kunde branden släckas. Huset har dock fått omfattande skador.

Annons

– Släckningsarbetet har gått bra och nu finns det endast några mindre glödbränder kvar. Huset har fått ganska omfattande skador i de övre delarna, säger Per Pettersson, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten Östra Kronoberg, till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons